reede, märts 19, 2010


The Hurt Locker (2008)
http://www.imdb.com/title/tt0887912/

2 võimalust. Kas öelda, et tore, et nii lihtne film võitis niipalju oscareid või siis käituda tüüpilise eestlasena pärast Eurovisiooni eelvooru ja öelda, et kas ikka see film oli väärt seda aasta parima tiitlit. Noh, ega vist ei olnud. Aga vähemalt ei võitnud, mingi nilbe eepos, nagu näiteks Avatar vms. See, et tänapäevane sõda Iraagi nimelises riigis toimub rõõmustab kindlapeale producer-eid, kuna iga sellise sõjafilmi saaks hea tahtmise juures ka valmis filmida Harku karjääris. Kasumlikus kargab lakke. Vaatajana on see muidugi kurb. Kõrbevormis sõdurid pole nii ilusad ja noh ei maksa väita vastu, et verist vaatemängu ei ole meeldivam vaadata Prantsusmaa metsas või Vieetnami džunglis. Veri tolmus mõjub nõrgalt.

Film ise oli suht talutav. Peaosaline meenutas jubedalt noort John Belushit. See, et palutakse kuulsaid näitlejaid filmi surema, see tundus olevat pisut odav trikk.

7.

2 kommentaari:

Rika ütles ...

Samas mulle just meeldis selline "rahulik" lähenemine, vähemalt tundus palju realistlikum kui seni nähtud sõjafilmid (mida ma pole eriti palju näinud).
Usalduse-pühendumise-hinge võtmise teema, mis filmist läbi jooksis on küll igivana ja igilevinud, ometi puudutas see mind kuidagi tugevamalt.
Ja veel.. kuna ma läksin kinno 0- või isegi pisut negatiivse häälestusega, siis sealt väljudes olid emotsioonid laes. Meeldis.
Minu tagasihoidlik arvamus. :)

GuidoMukk ütles ...

film meeldis.aga ikkagi Kehv filmi aasta oli