neljapäev, jaanuar 28, 2010


Public Enemies (2009)
http://www.imdb.com/title/tt1152836/


Olin enne vaatamist skeptiline. See inimene, kes mul lapsepõlves loetud raamatust "Sing Sing vaikis" Dilingerina meelde jäi ei olnud küll see inimene, keda Johnny Depp järgi mängida suudaks. Ega väga suutnuki. Ikka oli Depp liiga ilus ja liiga libe ja liiga sujuv. Film muidu meeldis. Realistlik filmimislaad eriti. Lahingud olid meeldivalt pikad ja ilma liigse effektitsemiseta. Armastuslugu oli meeldivalt vähekirglik ja asjalik.

7.

pühapäev, jaanuar 24, 2010


The Last Days of Lehman Brothers (2009)
hhttp://www.imdb.com/title/tt1495980/

Üllatavalt hea ja kvaliteetne lugu keerulisest teemast. Majanduslehe töötajana oli mul seda muidugi topelt huvitav vaadata. Kuna tegemist oli telefilmiga ja kestvuseks oli 1 tund, siis sisu oli tehtud võimalikult lihtsaks ja kõik kohad seletati kiirelt ja lihtsalt ära. Selle tõttu meenutas film natuke sellist katastroofis käitumise õppefilmi. Aga hästi oli tehtud. Näitlejad olid võimsad. Heaks vist tegi filmi, see, et selle oli teinud britid mitte ameeriklased ise.

7.

Angels & Demons (2009)
http://www.imdb.com/title/tt0808151/

Da Vince kood mulle meeldis. Just selle lustaka naiivsuse ja pöörase tempo pärast. Isegi Da Vince-i koodi film meeldis. Jube hoolikalt oli tehtud. See inglite ja deemonite lugu algas ka paljulubavalt (seekord ma raamatut polnud suvatsenud enne läbi lugeda), aga vajus jube kiirest ära. Selline närviline rapsimine. Põnevust oli vast samapalju kui mõnes Saksamaal toodetud keskmisele koolieale mõeldud krimisseriaalis. Näiteks komissaar Rex vms. Ewan McGregor oli nii nii nii halb (näitlemiselt) ja etteaimatav (sisuliselt) . Aga noh seda oli lõbus vaadata. Elu halvim roll kindlasti. Aga eks tal ole seda ka pensionipõlves tore meenutada.

4.

teisipäev, jaanuar 19, 2010


King of New York (1990)
http://www.imdb.com/title/tt0099939/

Tore avastada film, millest pole poolt sõnagi kuulnud ja kus mängib umbes 9 suurepärast näitlejat. Miks nad selles filmis nii püüdlikult näitlevad, see jääb natuke arusaamatuks. Selline kunstipärane narkopõnevik. Vastik muusika. Film muidu enam-vähem. Christopher Walken-i karakter oli liiga cooliks tehtud. Pisut iiveldama ajas.

6.

laupäev, jaanuar 16, 2010


Give`em Hell, Malone (2009)
http://www.imdb.com/title/tt1258137/

Seda kuidas, see film minuni sattus, ei mäleta. Kummaline film. Kindlasti suhteliselt väga halb, aga vaadata oli tore. Selline vaese mehe Sin City. Näitlejad olid väga halvad, sisu oli olematu...jne. Aga meeldiv ja mitte eriti nõme. Ei saanudki lõpus aru, et kas tegemist oli vähenaljaka komöödia või vähekurva traagöödiaga?

5.

Disko ja tuumasõda (2009)
http://www.imdb.com/title/tt1421032/

Meeldiv tunne oli enne filmi vaatamist. Tunne, et see tuleb meeldiv vaatamiselamus. Erutas just teema. See, et film oli hästi tehtud, see oli boonus. Soome televisioon, Michael Knight, Tupla reklaamid, vastik õde, kes Dynastiat vaatas....see kõik täitis väga olulise osa minu elust. Kõlab vist vastikult imalalt, aga Soome televisioon oli minu lemmik asi Eesti NSV-s. Ilma selleta oleks ma äkki õnnetu olnud vms. Kõik see trükimasinaga trükitud Soome kavade, teleritele lisablokkide, Disney multikate ja paljude muude toredate asjade maailma meenutamine täitis mind meeletu nostalgiapuhanguga. Mäletan, kuidas minus midagi puudu oli kui mind suveks Võrru vanaema juurde viidi...seal ju Soome TV ei levinud. Seal leevendas hinge jäänud läänemeelsuse tühikut vanaonu jalgadel seisev raadiomonstrum, mille antenn oli palmilaadse taime okstesse peidetud ja kust sai kord päevas läbi hirmsa vilina Ameerika häält kuulata.

8.

esmaspäev, jaanuar 11, 2010


Kelly`s Heroes (1970)
http://www.imdb.com/title/tt0065938/

Sellel ajaloohetkel, kui film kinno jõudis nimetati seda kindlasti Hollywoodi saastaks. Noh, eks ta oli selline madalalaubaline ja juhm. Aga mulle meeldis. Eastwood oli peaosas, aga noh ega ta seal midagi ei pidanud tegema, kui kõndima suu viltu peas ja silmi kissitama. Põhi filmi tegid ikka kõrvalosa mehed ära. Donald Sutherland ja teised. Pöff-i inimesed võiks enne filmi vaatamist kõhelda, aga tavalised proletaarlased vaadaku kindlasti.

7.