pühapäev, detsember 03, 2006

The Queen 2006
http://www.imdb.com/title/tt0436697/

Hakkan ennast heade filmidega ära hellitama. Peaks kuskilt vaatamata filmide tolmunud riiulist välja tooma mõne Seagali või van Damme teose. Kui kuninganna loo juurde tagasi tulla, siis see oli küll hea film. Mul on hea meel, et ma vaatasin seda pärast filmi peakangelanna Eesti visiiti. Nüüd suutsin veelgi isiklikumalt võtta. Üldse on tore vaadata oma aja filme. Ma mäletan täpselt seda aega, hommik mingis välismaises hotellis närvilised inimesed restoranis tunglemas telerite ees, osad omad osad võõrad..kuskil sosin "printsess Diana sai surma"...

Ma natuke kartsin seda filmi vaadata...noh tead küll...Ameeriklased ei oska eriti filmi teha rassismi probleemidest , kuna see on nende jaoks liiga isiklik teema...liiga igapäevane. Samamoodi kartsin, et ega rojalistihullud inglased ei oska midagi selle valusa teemaga ka head teha...aga võta näpust. Väga väga hea film. Kõik näitlejad (loomulikult Helen Mirren) teevad suurepärase näitlejasoorituse (mis on jube sõna, eesti keeles ei ole kahjuks paremat...jätab mulje nagu oleks tegemist teivashüppajaga vms). Ei teagi midagi muud tarka öelda... Hea film.

9.

1 kommentaar:

Keret ütles ...

Ajasid hamba verele - vaatasin ka ära.
Tõepoolest väga hea film. Üks selliseid, kus pärast filmi vaatamist ei jää mõtlema näitlejatöö jm tehnilise peale vaid filmi mõtte peale.